HomestylingWat is het?

Homestyling of homestaging is de techniek van het verkoopklaar maken van een woning en de woning zodanig presenteren dat deze snel verkocht wordt tegen de hoogst mogelijke verkoopprijs.
Statistieken wijzen uit dat huizen die op een professionele manier verkoopklaar zijn gemaakt sneller verkopen en tegen een prijs die 10 tot 15 procent hoger ligt dan vergelijkbare woningen.


Hoe komt het dat het werkt?

Kopers hebben het druk en willen een woning die instapklaar is. Ze kopen ruimte en kopen een droom. Kopers kijken door een vergrootglas. Ze betalen veel en verwachten dan ook veel voor hun geld. Een koper zal de woning kopen die het best bij hem past en dan liefst tegen een zo scherp mogelijke prijs.Enkele tips:


... DRESS UP
Voorkom dat potentiele kopers al afhaken vanaf de eerste stap die zij nemen bij de aankomst aan uw huis.

  • Hou de opritten vrij van onsierlijk onkruid en rommel.
  • Verwijder afhangende takken en geef de struiken een knipbeurt.


... DE INGANGSDEUR
Deze heeft een belangrijke aantrekkingskracht het creƫert magie als ze er stevig en verzorgd uitziet.

  • Herschilder ze desnoods in een donkerdere kleur en geef ze een laagje vernis. Niets verwijdert het geluk sneller dan een slordige en vuile voordeur.
  • Zorg ervoor dat de sloten goed werken.


... PLANTEN HOUDEN DE ENERGIE LEVEND

  • Plaats een paar goede gezonde planten aan weerszijden van de voordeur. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om de kopers te verzekeren dat het huis leeft met goede chi.
  • Je kan ook een bos verse bloemen plaatsen in huis of een bloeiende plant.


... LAAT JE HUIS PRONKEN
Toon nooit een gewond huis. Er is niets erger dat een potentiele koper kan laten afhaken dan een huis met scheuren in de vloer of muren, gebroken ruiten of bladderende verf.
Als een huis er ziek of moe uitziet en de energie binnen gestagneerd dan zend dit negatieve signalen uit. Tenzij een huis wordt gekocht om helemaal te renoveren of simpel voor de grondoppervlakte.

  • Zorg dat de koper niet al te veel dingen ziet die dienen gerepareerd te worden.
  • Een nieuwe laag verf, propere vloeren en ramen zorgen voor instant Feng Shui.


Homestyling advies

Wil je graag geholpen worden bij de verkoop van je woning, dan kan een quick scan wonderen doen.
Hierbij overlopen we samen de woning en noteren we alle direct op te lossen problemen en geven we stijladvies ivm de opstelling van de meubelen en de aankleding op een eenvoudige en doeltreffende manier, zodat je op korte termijn een mooie verkoopklare woning hebt.


Voor meer infomatie kan u ons bereiken op 0475 / 94 18 95 of via mail anne.cuyvers@telenet.be